EN

Фирма ТОП-ДИАГНОСТИКА ООД е основана през 1992 г. от  Д-р Любомир Момчилов като представител за България на фирма Roche Diagnostics. Основен предмет на дейност е  първоначално въвеждане на българския пазар на продуктите на фирмата, с която задача се справя успешно.

През 1999 г. следвайки истинските нужди на българските потребители за реалистични, надеждни и финансово адекватни решения за техните клинични лаборатории, приклюва своите договорни взаимоотношения с швейцарската фирма и създава връзки с нови доставчици, запазвайки основните си партньори и обхват дейности.

ТОП-ДИАГНОСТИКА става ексклузивен дистрибутор за България на водещи световни производители: OLYMPUS DIAGNOSTICA GmbH,  INSTRUMENTATION LABORATORY /USA/, DIAGON Kft., SPINREACT , ERBA LA CHEMA, DPC /USA/ и др.

До края на 2017 година, в своята 25 годишна история фирма ТОП-ДИАГНОСТИКА има инсталирани над 1000 напълно автоматизирани клинично – лабораторни системи в България. Всички работещи системи се поддържат в гаранционен и извън гаранционен план от обучения инженерен състав на сервизния отдел във фирмата, добре познат с бързата и висококачествена работа във всички лаборатории в здравните заведения на България.

Двата отдела на фирмата / Търговско-маркетингов и Сервизен / работят чрез хармоонизиране на своите дейности, фокусирайки се върху една основна цел –да се задоволят напълно изискванията на нашите клиенти в следните аспекти:

Инженерите, работещи в сервизният отдел на фирмата са обучени в заводите производители на апарати Immulite, AU Olympus и за всички апарати на INSTRUMENTATION LABORATORY, DIAGON,  LA CHEMA , за което имат издадени сертификати , както и  дългогодишен опит.

Наши дългогодишни партньори са повече от 450 университетски, окръжни и градски болници, както и много частни лаборатории. Отношенията ни с най-големите клиенти са на основата на съществуващи договори, подписани след спечелване на годишни търгове за доставка на лабораторни и диагностични продукти. Фирмата е основен партньор на частните лаборатории в страната, на които е предоставила добри финансови решения за оптимизиране на техният бюджет, чрез качествени продукти с оптимални цени.

ТОП ДИАГНОСТИКА ООД е първата фирма сертифицирана за качество по ISO:9001:2008 в областта на in vitro диагностичната дейност.